Špenát s opečenými brambory a klobásou

Potřebné ingredience
Na špenát: 1 kostka zmraženého špenátu 2 větší cibule,2 polévkové lžíce hladké mouky, 3 lžíce oleje na osmažení cibulky, 1 vejce sůl, pepř, 2 stroužky česneku, mléko, voda, bílý jogurt - na zjemnění ( záleží dle chuti a jak kdo má rád hustý špenát ) opečené brambory : brambory dle velikosti hladu, kmín (může být i drcený), sůl, olej či pečící papír Opečená klobása : uzenina dle vlastního výběru, vegeta, magi , olej ,voda
Postup přípravy
Špenát : Cibuli nakrájíme na kostičky a dozlatova osmažíme na oleji, potom zasipeme moukou a uděle světlou jíšku. Poté zalejeme hrnkem vody (pro urychlení může být i horká) a pořádně metličkou rošleháme s jíškou. Poté vložíme kostku špenátu a necháme povařit, dokud špenát nebude úplně rozpuštěný. Poté dle požadované hustoty přidáme vodu, mléko a já přidávám na zjemnění 2 lžíce bílého jogurtu. Poté dochutíme solí a pepřem. Ke konci přidáme prolisovaný česnek a ošlehané vajíčko.
Opečené brambory: Brambory oloupeme ( nové brambory nemusíme loupat, ale pečlivě odrhnout kartáčkem pod vodou od hlíny) a nakrájíme na dle vámi zvolené tvary (dle vašífantazie) když jsou malé nové brambory tak jsou dobré i nerozkrájené.Do trouby si dáme - v případě když používáme olej - rozehřát, v případě pečícíhopapíru nic rozehřívat nemusíme :-) A přidáme brambory, které osolíme, okmínujeme a vložíme do trouby.Jelikož mám plynovou troubu bez ukazatele stupňů, tak ze začátku dělám na plno cca 30 minut, poté stlumím napolovic a nechám dodělat.
Klobáska: Klobásku rozkrojím na 2 půlky, na horní straně udělám vzorek na ježečky a dám na rozehřátý olej na pánvičce. Trochu posipu vegetou a pokapu magim. Aby mi to udělalo trošku šťávičky tak při dělání klobásky na pánvičku dám trošku vody (pozor prská) a dělá do požadované barvičky :-)
DOBROU CHUŤ :-)
P.S na fotce je klobáska udělaná pouze v troube současně s brambory
Opečené brambory: Brambory oloupeme ( nové brambory nemusíme loupat, ale pečlivě odrhnout kartáčkem pod vodou od hlíny) a nakrájíme na dle vámi zvolené tvary (dle vašífantazie) když jsou malé nové brambory tak jsou dobré i nerozkrájené.Do trouby si dáme - v případě když používáme olej - rozehřát, v případě pečícíhopapíru nic rozehřívat nemusíme :-) A přidáme brambory, které osolíme, okmínujeme a vložíme do trouby.Jelikož mám plynovou troubu bez ukazatele stupňů, tak ze začátku dělám na plno cca 30 minut, poté stlumím napolovic a nechám dodělat.
Klobáska: Klobásku rozkrojím na 2 půlky, na horní straně udělám vzorek na ježečky a dám na rozehřátý olej na pánvičce. Trochu posipu vegetou a pokapu magim. Aby mi to udělalo trošku šťávičky tak při dělání klobásky na pánvičku dám trošku vody (pozor prská) a dělá do požadované barvičky :-)
DOBROU CHUŤ :-)
P.S na fotce je klobáska udělaná pouze v troube současně s brambory
Chutnalo vám? Podělte se s přáteli o recept
Recepty mohou komentovat pouze přihlášení uživatelé
Komentáře k receptu
pavlinatrut
(upraveno)
8. 4. 2014, 21:29
To si jako děláte prdel?Divím se,že jste se z toho všichni nepo....

nahlásit
želva17
(upraveno)
18. 7. 2013, 13:59
Další nechutná věc na MMB.

nahlásit

Evásek.cz
(upraveno)
19. 8. 2012, 11:22
FUJ

nahlásit

nigina
(upraveno)
19. 8. 2012, 11:18
celé to vyzerá strašidelne
nejedla by som to


nahlásit

Pettulkaa
(upraveno)
19. 8. 2012, 18:53
@nigina
Ale všem to chutnalo

nahlásit
kutilka2
(upraveno)
24. 7. 2012, 20:20
No to má divnou barvu,to bych určo nejedla

nahlásit

137
(upraveno)
24. 7. 2012, 20:05






nahlásit

HedvikaSibyla
(upraveno)
24. 7. 2012, 18:15

nahlásit

evicela
(upraveno)
23. 7. 2012, 20:38
panebože, opět moučná blichta, jinak , píše se sypat, to je chyba z druhé obecné a ještě několikrát za sebou

nahlásit

Pettulkaa
(upraveno)
19. 8. 2012, 9:40
@evicela
Nevěděla jsem, že jsem se zaregistrovala na stránky českého jazyka....
nahlásit

dolik76
(upraveno)
23. 7. 2012, 13:44
teda nevím, ale takto zkazit zdravé zeleninové jídlo

nahlásit

Pettulkaa
(upraveno)
19. 8. 2012, 9:37
@dolik76
Nikdo nepíše zdravé zeleninové jídlo..... je to špenát pro chlapa a ne pro děti....dětem určitě nedám klobásu a opečený brambor....
nahlásit
Petulka11
(upraveno)
24. 7. 2012, 20:47
@dolik76
No nevim, ale vy zase děláte z kuřecích prsíček hamburgery. Tak bych o zdravém jídle asi pomlčela.

nahlásit

dolik76
(upraveno)
24. 7. 2012, 21:17
@Petulka11
píši, že paní kazí zeleninové jídlo, netvrdím, že vše musí být zdravé,ale kazit chuť špenátu náhražkama, naředit ho moučnou omáčkou není opravdu moc dobré a k tomu připálené brambory a párek, který zase ochutí náhražkama
A na hamburgrech z kuřecích pršíček nevidím nic tak špatného, určitě lepší než pomleté cosi koupené zmražené

nahlásit

Jaňulka87
(upraveno)
24. 7. 2012, 21:36
@dolik76
Náhodou, ty hamburgery vypadají dost dobře
...taky na nich nic špatnýho nevidím. Ale že se paní chtělo projíždět vašich 109 receptů a hledat něco "nezdravého"


nahlásit

marz
(upraveno)
24. 7. 2012, 17:24
@dolik76
no a jak se teda vaří špenát?poradte nám blbejm.,

nahlásit

Pettulkaa
(upraveno)
19. 8. 2012, 9:38
@marz
děkuji

nahlásit

dolik76
(upraveno)
24. 7. 2012, 21:15
@marz
Jíška ano, ale na co ředit dobrý špenát vodou a dělat z toho jakousi omáčku divné barvy. Udělám jíšku, na to špenát, nechám provařit, ochutím, přidám smetanu a hotovo.
nahlásit

Pettulkaa
(upraveno)
19. 8. 2012, 9:38
@dolik76
Divná barva? Nesnášela jsem ve školních jídelnách barvu špenátu - radioaktivní.... k tomu hořkou jak to bylo silné...
nahlásit

marz
(upraveno)
25. 7. 2012, 8:26
@dolik76
no barva je fakt taková divná

nahlásit
Petulka11
(upraveno)
24. 7. 2012, 20:43
@marz
Já ho dělám stejně, akorát nedávám jogurt.
nahlásit

marz
(upraveno)
25. 7. 2012, 8:27
@Petulka11
já taky tak

nahlásit